Τηλελής Γιώργος

  • Βιογραφικό
  • Έργα

Την τέχνη μου, θα την χαρακτήριζα ως αφηρημένη γλυπτική και ως αφηρημένη , γεωμετρική γλυπτική. Τα υλικά που χρησιμοποιώ, είναι το plexiglass και η πέτρα είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό τους.

Το χρώμα, στο plexiglass, επιτυγχάνεται με χειροκίνητη μεταξοτυπία, όπως και τα γραφήματα, όταν και όπου, υπάρχουν. Τις πέτρες, ασβεστόλιθους ή ηφαιστειογενή πετρώματα, τις συλλέγω από βουνά, θάλασσα, ποτάμια, χειμάρρους, ανάλογα με την εντύπωση που μου δίνει το σχήμα τους και η πρόκληση επεξεργασίας τους.

Στη συνέχεια, μέσα στο εργαστήριο, ελέγχω την αντοχή τους, λειαίνοντας τες, με τον τροχό. Η λείανση ξεκινά με τον πιο χονδρό τροχό, έως ότου καταλήξω, στον πιο ψιλό. Όλες οι πέτρες, γυαλίζονται με τελείως φυσικό τρόπο, χωρίς χρήση χημικών ουσιών.

Προσπαθώ να ακολουθώ τη φόρμα της εκάστοτε πέτρας. Όμως, όσον αφορά στην αφηρημένη γεωμετρική γλυπτική, οι συνθέσεις μου, είναι προσχεδιασμένες και προσδιορισμένες στο μυαλό μου από πριν. Σχεδιάζω τη φόρμα που επιθυμώ, στον υπολογιστή και στη συνέχεια, κατασκευάζω το έργο μου. Αυτή η διαδικασία μου κινεί αφάνταστα το ενδιαφέρον γιατί εμπεριέχει την αρχιτεκτονική.

Προσπαθώ να φτιάχνω έργα, όσο πιο αφαιρετικά και ανθεκτικά στο χρόνο, με την έννοια του διαχρονικού. Παρακολουθώ πολύ τα δρώμενα στο χώρο της Τέχνης και αυτό που επιδιώκω, είναι, μοναδικά έργα που δημιουργούν συναίσθημα. Επιθυμία μου, οι αγοραστές των έργων μου, να τα αγγίζουν και να τα απολαμβάνουν, όχι μόνο οπτικά και όχι μόνο σαν διακοσμητικά στοιχεία, στον χώρο που έχουν επιλέξει να τα τοποθετήσουν.

Είμαι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης. Εργάζομαι και διαμένω στη Σπάρτη.