Βαφειάδης Βασίλης

Έκθεση Ζωγραφικής

  • Επισκόπηση
  • Έργα
  • Οπτικοακουστικό υλικό

Ατομική έκθεση του Βασίλη Βαφειάδη στον «Τεχνοχώρο»

 

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση με τίτλο «…μικρή αναδρομή» στην αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος», ο Βασίλης Βαφειάδης επιστρέφει στα Γιάννενα με μία σειρά νέων έργων σε μία ακόμη ατομική έκθεση.Και αυτή τη φορά επιλογή του είναι ο «Τεχνοχώρος», στην «καρδιά» των Ιωαννίνων, με τη συνεργασία του έλληνα εικαστικού με την γκαλερί να έχει περάσει στη δεύτερη δεκαετία, καθώς ξεκίνησε από το 2009 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Στην έκθεση αυτή, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουλίου, ο Βασίλης Βαφειάδης παρουσιάζει έργα που δημιουργήθηκαν την τελευταία τριετία και αποτελούν συνέχεια και εξέλιξη της ενότητας «Επί σκηνής».

Κατά βάση ανθρωποκεντρικά, παρουσιάζουν τις μορφές τους σε σκηνικούς χώρους και καταστάσεις που παραπέμπουν σε μια αφαιρετική αντιμετώπιση του χώρου, που τείνει να καθορίζει εμφατικά τον ρόλο της φιγούρας, η οποία σχεδόν πάντα πρωταγωνιστεί.

Η ζωγραφική του Βασίλη Βαφειάδη, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ακαδημαϊκής σπουδής και ρεαλιστικής απεικόνισης, πέρασε σταδιακά σε πιο αφαιρετικές καταστάσεις. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης πιστεύει στην αναγκαιότητα της απομυθοποίησης και υπέρβασης της ευκολίας και ασφάλειας, που προσφέρει μια κατακτημένη γραφή, προτιμώντας την περιπέτεια της αναζήτησης αμεσότερων μορφών έκφρασης.

Σχετικοί καλλιτέχνες